|
|
|
|
Margaryna ,,zwykła”:
produkowana na bazie najwyższej jakości olejów i
tłuszczów o zawartości substancji tłuszczowej 50 %.
Stosowana do wypieków wszelkiego typu galanterii
piekarniczej i cukierniczej, gdzie potrzebna jest
margaryna o niższej zawartości tłuszczu a wysokim
stopniu zemulgowania. Margaryna zawiera dużą dawkę
lecytyny sojowej, co znakomicie wpływa na strukturę
oraz trwałość otrzymanych wypieków. |
|
|
|
Margaryna ,,piekarska”:
produkowana na bazie najwyższej jakości olejów i
tłuszczów o zawartości substancji tłuszczowej 70 %.
Zastosowanie jak w przypadku margaryny zwykłej, do
wszelkiego rodzaju galanterii piekarniczej, a także
do przemysłowego wypieku ciastek kruchych i nie
tylko, uznana w całej Polsce przez branżę
cukierniczo piekarniczą. Znana na rynku od 1993
roku. Za względu na dużą zawartość lecytyny, wypieki
uzyskane z zastosowaniem margaryny piekarskiej
znakomicie się napowietrzają w trakcie wypieku i
otrzymuję odpowiednią strukturę, są wyjątkowo
smaczne i dłużej zachowują świeżość. |
|
|
|
Margaryna ,,kremowa”:
produkowana ze specjalnie wybranych tłuszczów i
olejów, zawartość substancji tłuszczowej 80 %
przeznaczona głównie dla przemysłowego wypieku
ciastek i ciast. Firmy produkujące produkujące
galanterię cukierniczą na skalę przemysłową od wielu
lat używają z powodzeniem i znakomitymi efektami
margarynę kremową do swoich wyrobów. Margaryna
kremowa znalazła sobie także szerokie zastosowanie
do produkcji mas i kremów. |
|
|
|
Margaryna ,,palma”:
produkowana na bazie najwyższej jakości oleju
palmowego oraz dodatku olejów: sojowego i
rzepakowego. Głównie wykorzystywana do produkcji
mas, nadzień i kremów. Używana przez wiele firm do
produkcji polew oraz do wypieku szerokiej gamy
galanterii cukierniczej. |
|
|
|
Margaryna piekarnicza ,,płynna”:
produkowana na bazie specjalnie wybranych
frakcji olejów roślinnych. Od kilku lat bardzo
popularna na rynku piekarskim. Stale wzrasta
zainteresowanie tym właśnie wyrobem ze względu na
jakość produktu, jak i łatwość dawkowania. Zbędne
jest także rozpuszczanie margaryny, co pozwala na
oszczędność czasu i energii w procesie produkcyjnym.
Większość piekarni mechanicznych po dokonaniu prób
praktycznych, rezygnuje z używania tradycyjnych
margaryn w blokach i wprowadza do cyklu
produkcyjnego margarynę płynną. Wysoka zawartość
emulgatorów i lecytyny w margarynie piekarniczej
pozwala uzyskiwać znakomite wyroby o wyjątkowych
walorach smakowych. Posługując się takim
półproduktem każdy fachowiec jest skazany na
uzyskanie znakomitych efektów swojej pracy, oraz
pełnej satysfakcji. |
|
|
|
Olej
uniwersalny:
oleje roślinne rafinowane, rzepakowy i sojowy w
opakowaniach 5l i 3l, a także w paleto-zbiornikach
1000l oraz dostawy cysternami. Najwyższej jakości
oleje po atrakcyjnych cenach, od wielu lat
dostarczane do piekarni i
cukierni w całej Polsce.
|
|
|
|
Tłuszcze
cukiernicze:
najwyższej jakości tłuszcze roślinne:
niski: temp. topnienia 28-32 st. Celsjusza
średni: temp. topnienia 32-36 st. Celsjusza
wysoki: temp. topnienia 38-42 st. Celsjusza
Tłuszcze cukiernicze produkowane przez nas są
tłuszczami o najwyższych parametrach jakościowych i
spełniają wymogi nawet najbardziej wymagających
klientów. Od roku 1993 znane i doceniane na krajowym
rynku tłuszczów cukierniczych.
Produkt ten dostarczamy również w cysternach |
|
|
|
Frytura palmowa: 100-procentowy olej
palmowy, wspaniała jakość sprzedawanych przez nas
frytur pozwala nam stale zwiększać krąg
usatysfakcjonowanych odbiorców. Frytura stosowana do
pieczenia i smażenia gdzie jej wydajność jest nawet
sześciokrotnie większa od innych płynnych olejów
roślinnych. Charakteryzuje się bardzo wysoką
temperaturą dymienia, przez co potrawy smażone nawet
w wyższych temperaturach nie przypalają się. Potrawy
smażone na fryturze palmowej uzyskują apetyczną,
chrupiącą otoczkę, a w środku pozostają soczyste i
smaczne. Przez wiele firm frytura palmowa używana
jest do produkcji nadzień, kremów i polew.
Produkt ten dostarczamy również w cysternach |
|
|
|
Frytura palmowa "Oleina": 100-procentowy olej palmowy, wspaniała jakość
sprzedawanych przez nas frytur pozwala nam stale
zwiększać krąg usatysfakcjonowanych odbiorców.
Frytura stosowana do pieczenia i smażenia gdzie jej
wydajność jest nawet sześciokrotnie większa od
innych płynnych olejów roślinnych. Charakteryzuje
się bardzo wysoką temperaturą dymienia, przez co
potrawy smażone nawet w wyższych temperaturach nie
przypalają się. Potrawy smażone na fryturze palmowej
uzyskują apetyczną, chrupiącą otoczkę, a w środku
pozostają soczyste i smaczne. Przez wiele firm
frytura palmowa używana jest do
produkcji nadzień, kremów i polew.
Produkt ten dostarczamy również w cysternach |
|
|
|
|