margaryny_16.JPG (45606 B)   Margaryna ,,zwykła”: produkowana na bazie najwyższej jakości olejów i tłuszczów o zawartości substancji tłuszczowej 50 %. Stosowana do wypieków wszelkiego typu galanterii piekarniczej i cukierniczej, gdzie potrzebna jest margaryna o niższej zawartości tłuszczu a wysokim stopniu zemulgowania. Margaryna zawiera dużą dawkę lecytyny sojowej, co znakomicie wpływa na strukturę oraz trwałość otrzymanych wypieków.

margaryny_3.JPG (67262 B)   Margaryna ,,piekarska”: produkowana na bazie najwyższej jakości olejów i tłuszczów o zawartości substancji tłuszczowej 70 %. Zastosowanie jak w przypadku margaryny zwykłej, do wszelkiego rodzaju galanterii piekarniczej, a także do przemysłowego wypieku ciastek kruchych i nie tylko, uznana w całej Polsce przez branżę cukierniczo piekarniczą. Znana na rynku od 1993 roku. Za względu na dużą zawartość lecytyny, wypieki uzyskane z zastosowaniem margaryny piekarskiej znakomicie się napowietrzają w trakcie wypieku i otrzymuję odpowiednią strukturę, są wyjątkowo smaczne i dłużej zachowują świeżość.  

margaryny_4.JPG (70813 B)   Margaryna ,,kremowa”: produkowana ze specjalnie wybranych tłuszczów i olejów, zawartość substancji tłuszczowej 80 % przeznaczona głównie dla przemysłowego wypieku ciastek i ciast. Firmy produkujące produkujące galanterię cukierniczą na skalę przemysłową od wielu lat używają z powodzeniem i znakomitymi efektami margarynę kremową do swoich wyrobów. Margaryna kremowa znalazła sobie także szerokie zastosowanie do produkcji mas i kremów.

margaryny_6.JPG (54146 B)   Margaryna ,,palma”: produkowana na bazie najwyższej jakości oleju palmowego oraz dodatku olejów: sojowego i rzepakowego. Głównie wykorzystywana do produkcji mas, nadzień i kremów. Używana przez wiele firm do produkcji polew oraz do wypieku szerokiej gamy galanterii cukierniczej.

margaryny_8.JPG (53161 B)   Margaryna piekarnicza ,,płynna”: produkowana na bazie specjalnie wybranych frakcji olejów roślinnych. Od kilku lat bardzo popularna na rynku piekarskim. Stale wzrasta zainteresowanie tym właśnie wyrobem ze względu na jakość produktu, jak i łatwość dawkowania. Zbędne jest także rozpuszczanie margaryny, co pozwala na oszczędność czasu i energii w procesie produkcyjnym. Większość piekarni mechanicznych po dokonaniu prób praktycznych, rezygnuje z używania tradycyjnych margaryn w blokach i wprowadza do cyklu produkcyjnego margarynę płynną. Wysoka zawartość emulgatorów i lecytyny w margarynie piekarniczej pozwala uzyskiwać znakomite wyroby o wyjątkowych walorach smakowych. Posługując się takim półproduktem każdy fachowiec jest skazany na uzyskanie znakomitych efektów swojej pracy, oraz pełnej satysfakcji.  

margaryny_17.JPG (278139 B)   Olej uniwersalny: oleje roślinne rafinowane, rzepakowy i sojowy w opakowaniach 5l i 3l, a także w paleto-zbiornikach 1000l oraz dostawy cysternami. Najwyższej jakości oleje po atrakcyjnych cenach, od wielu lat dostarczane  do piekarni i cukierni w całej Polsce.  

 

 

 


margaryny_2.JPG (266966 B)  

Tłuszcze cukiernicze: najwyższej jakości tłuszcze roślinne:

niski: temp. topnienia 28-32 st. Celsjusza
średni: temp. topnienia 32-36 st. Celsjusza
wysoki: temp. topnienia 38-42 st. Celsjusza

Tłuszcze cukiernicze produkowane przez nas są tłuszczami o najwyższych parametrach jakościowych i spełniają wymogi nawet najbardziej wymagających klientów. Od roku 1993 znane i doceniane na krajowym rynku tłuszczów cukierniczych.

Produkt ten dostarczamy również w cysternach


margaryny_7.JPG (64969 B)   Frytura palmowa: 100-procentowy olej palmowy, wspaniała jakość sprzedawanych przez nas frytur pozwala nam stale zwiększać krąg usatysfakcjonowanych odbiorców. Frytura stosowana do pieczenia i smażenia gdzie jej wydajność jest nawet sześciokrotnie większa od innych płynnych olejów roślinnych. Charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, przez co potrawy smażone nawet w wyższych temperaturach nie przypalają się. Potrawy smażone na fryturze palmowej uzyskują apetyczną, chrupiącą otoczkę, a w środku pozostają soczyste i smaczne. Przez wiele firm frytura palmowa używana jest do produkcji nadzień, kremów i polew.

Produkt ten dostarczamy również w cysternach

margaryny_11.JPG (59872 B)   Frytura palmowa "Oleina":  100-procentowy olej palmowy, wspaniała jakość sprzedawanych przez nas frytur pozwala nam stale zwiększać krąg usatysfakcjonowanych odbiorców. Frytura stosowana do pieczenia i smażenia gdzie jej wydajność jest nawet sześciokrotnie większa od innych płynnych olejów roślinnych. Charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, przez co potrawy smażone nawet w wyższych temperaturach nie przypalają się. Potrawy smażone na fryturze palmowej uzyskują apetyczną, chrupiącą otoczkę, a w środku pozostają soczyste i smaczne. Przez wiele firm frytura palmowa   używana jest do produkcji nadzień, kremów i polew. 

Produkt ten dostarczamy również w cysternach
   
 

design & powered by szpila media

o firmie   |   produkty   |   promocje   |   współpraca   |   kontakt